Artykuł

Ogłaszamy konkurs na wynajem powierzchni w strefie food court Orientarium

  • kategoria:
  • Aktualności ZOO
  • Miasto
  • Dla biznesu

Prace w Orientarium idą pełną parą. Dbamy o każdy szczegół inwestycji, aby po otwarciu zwiedzający mogli poczuć się tutaj komfortowo. Goście, którzy odwiedzą Orientarium, na pewno nie wyjdą stąd głodni. W maju ruszy konkurs na najem powierzchni gastronomicznej.

Orientarium to nowoczesny pawilon hodowlano-wystawienniczy. Obiekt został podzielony na dwie części – strefę wejściowo-konferencyjną oraz strefę ekspozycyjną.
4 zdjęcia
ZOBACZ
ZDJĘCIA (4)

Orientarium to nowoczesny pawilon hodowlano-wystawienniczy. Obiekt został podzielony na dwie części – strefę wejściowo-konferencyjną oraz strefę ekspozycyjną. Ważną częścią inwestycji jest również strefa gastronomiczna. - Po odwiedzeniu wszystkich nowoczesnych pawilonów, zwiedzający na pewno będą mieli ochotę usiąść, odpocząć i zjeść coś smacznego. W tym miesiącu ruszy konkurs na najem powierzchni gastronomicznych. Zachęcamy wszystkich restauratorów do udziału w przetargu. Wybór jest spory. Po pierwsze, w Orientarium będzie działać duża restauracja o powierzchni prawie siedmiuset metrów kwadratowych. Chcemy, by to była restauracja nastawiona na przygotowywanie i wydawanie posiłków w systemie miniobsługowym, z możliwością samodzielnego komponowania dań. Chodzi o to, by obsłużyć jak największą liczbę gości, oczywiście z zachowaniem najwyższej jakości. Po drugie, w Orientarium powstaje zewnętrzna strefa gastronomiczna. Mamy tutaj kilkanaście małych lokali. Konkurs na ich najem również ruszy w maju. Przed lokalami mamy strefę food court, gdzie wygodnie będzie można usiąść, odpocząć i zjeść posiłek. W tej strefie pojawi się również mini zoo i plac zabaw dla dzieci. Rodzice będą mogli wygodnie zjeść, a dzieci w tym czasie mogą się pobawić – podkreśla prezydent miasta Łodzi, Hanna Zdanowska.

Duża restauracja ma powierzchnię 680 metrów kwadratowych. Na zewnątrz znajduje się 16 lokali o powierzchni od 30 do 60 metrów kwadratowych. W pierwszej kolejności ruszy konkurs na restaurację główną, niedługo potem wystartuje przetarg na wynajem mniejszych lokali. Najemcy będą mieli 30 dni na składanie ofert. – Zależy nam na tym, by oferta gastronomiczna była zróżnicowana, tak by każdy znalazł coś dla siebie. Przy ocenie ofert weźmiemy pod uwagę między innymi stawkę miesięcznego czynszu za metr kwadratowy powierzchni lokalu oraz doświadczenie oferenta – informuje Arkadiusz Jaksa, prezes ZOO.

Szczegóły konkursu pojawią się wkrótce na stronie bip.zoo.lodz.pl

Aktualności

środa, 22 kwietnia 2020

Zmiana wysokości dodatku energetycznego

Piotr Skobel

publikacja Obwieszczenia Ministra Klimatu z dnia 10 kwietnia 2020 r. w sprawie wysokości dodatku energetycznego obowiązującej od dnia 1 maja 2020 więcej

wtorek, 21 kwietnia 2020

Przedłużenie ważności świadectw dla obcokrajowców

Piotr Skobel

Przedłużono okresy trwania zezwolenia na pracę oraz zezwolenia na pobyt czasowy. więcej

Szczególne rozwiązania dot. przedłużenia orzeczeń o niepełnosprawności i niezdolności do pracy

Piotr Skobel

Centrum Świadczeń Socjalnych w Łodzi informuje, iż w związku z wprowadzonym na terenie Rzeczypospolitej Polskiej stanem epidemii, na podstawie ustawy z dnia 2 marca 2020 r. o szczególnych… więcej

czwartek, 2 kwietnia 2020

Zmiana terminu wypłat w m-cu kwietniu 2020

Piotr Skobel

W związku z ogłoszeniem na obszarze Rzeczypospolitej Polskiej stanu epidemii, w miesiącu kwietniu realizacje świadczeń nastąpią we wcześniejszych terminach. więcej

Portal Tarcza Antykryzysowa

Piotr Skobel

Centrum Świadczeń Socjalnych w Łodzi uprzejmie informuje, iż na portalu gov.pl działa strona „Tarcza Antykryzysowa” więcej

poniedziałek, 16 marca 2020

Ograniczenie wykonywania czynności przez CŚS w Łodzi

Piotr Skobel

Zarządzenie Nr 5/2020 Dyrektora Centrum Świadczeń Socjalnych w Łodzi z dnia 16 marca 2020 r. w sprawie ograniczenia wykonywania zadań przez Centrum Świadczeń Socjalnych w Łodzi. więcej